Læringsteknologi 2.0

LÆRINGS- & UNDERVISNINGSTEKNOLOGI 2.0

Herunder kan du se en række motiverende, inspirerende og tankevækkende kortfilm, der alle viser fremtidens brug af digitale medier. Disse teknologier vil i løbet af de næste 25 år blive en integreret del af fremtidens undervisning og vil hermed skabe en helt ny form for læringsprocesser.

Der vil utvivlsomt være en del udfordringer forbundet med de nye teknologiers indmarch i klasseværelset, særligt de didaktiske overvejelser en underviser må gøre sig i forbindelse med deres anvendelse, må nøje gennemtænkes. Men L & U-teknologier 2.0 er kun de første skridt. Lærings- og undervisningsteknologi 3.0 vil på ingen måde være identiske med de teknologier du kan se i filmene herunder.

L & U-teknologier 3.0 vil være meget anderledes end det vi pt. kan visualisere i youtube film.

L & U-teknologi 3.0 vil være neuralt understøttede teknologier, som i løbet af de næste 50 år vil smelte sammen med menneskehjernen. Årsagerne hertil kan være mange, fx vil det at “gå i skole” ikke længere være økonomisk rentabelt og miljømæssigt bæredygtigt. Økonomi og problemer med kostbart brændstof, særligt til opvarmning af og transport til skoler, vil blive i fremtiden blive et stort problem.

L & U-teknologier 3.0 vil betyde, at vi i fremtiden vil “gå i skole” i vores eget hjem via virtuelle læringsmiljøer. Lærere vil ikke nødvendigvis længere være menneskelige, men kan også være intelligente avatarer, dvs. kunstigt intelligente virtuelle mentorer.

Den klassiske lærer vil blive erstattet af mentorer, som vi kender det fra det gamle Grækenland.

Om 50 år, vil vi alle kunne downloade data direkte i vores hjerne og hermed få adgang til al den digitale viden, der findes frit tilgængeligt på internettet. Det vil i fremtiden være mentorens opgave, at hjælpe og guide learneren med at forstå de tusinde af gigabytes af data som learneren har downloaded. En ting er at downloade al viden fra Gyldendals Leksikon, noget andet vil være, at forstå denne viden.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s