Velkommen til Studiefitness

Jeg vil nu præsentere dig for nogle af mine allerbedste studiefitness-tips. Jeg har samlet 6 af mine bedste råd til dig i en letlæst og simpel oversigt – lige til at kopiere over i din studiehverdag. Listen må du selvfølgelig gerne dele med dem du holder af!

1. Få styr på dit pensum. Hvis du må have notater med til forberedelsen af din mundtlige eksamen (fx i gymnasiet) – så gælder reglen “den med de bedste notater vinder” (det passer selvfølgelig ikke, men det lød sejt, og alligevel er der noget om snakken) Øv dig i at fremlægge mundtligt med en god veninde eller god ven.Tag denne leg alvorligt, ha det sjovt imens og simuler så mange mundtlige eksamener som I orker.

2. Kend din studieordning (få styr på, hvad der forventes til DIN eksamen på DIN uddannelse, og spørg din lærer, din studievejleder og de ældre elever, der har prøvet det samme – de har alle mange guldtips)

3. Få dig en mastermind-gruppe. Find andre der som dig tager det her seriøst og læs og forbered jer sammen. Lav seje notater, brug masser af gule post-it sedler og lav en blæret indholdsfortegnelse over dine notater (en berømt undersøgelse viste engang, at elever der sorterer deres notater, husker mere af indholdet, end elever, der udelukkende læser deres notater!!!)

4. Lav en plan over din mundtlige eksamen. Den skal have en indledning, en uddybning og en afslutning. Husk altid følgende regel: Fortæl hvad du vil fortælle, fortæl det så, og fortæl til sidst, hvad du har fortalt (det hjælper den trætte lærer og censor med at huske alt det geniale du har sagt).

5.Brug ikke din tid på at bekymre dig over dine faglige mangler, men brug i stedet din tid og energi på, at gøre dig stærkere i dine svage områder.

6. Slap af. Hvis du følger med i Studiefitness, så betyder det, at du tager din fremtid alvorlig, at du har store ambitioner, at du ved, hvor vigtig en god uddannelse er. Du må altså være godt begavet, ellers ville du ikke læse Studiefitness. Velbegavede mennesker har dog desværre en tendens til, at bekymre sig for meget over små detaljer. Slap af!
Brug en stor del af din kostbare tid og energi på, at finde energien igen, roen igen, søvnen igen og glæden igen.

Vi er nu færdig, og kort fortalt har du læst om:
1. Få styr på dit pensum.
2. Kend din studieordning.
3. Få dig en mastermind-gruppe.
4. Lav en plan over din mundtlige eksamen
5. Brug energi på løsninger, ikke fortvivlelse.
6. Slap af.

Jeg håber, at disse tips var brugbare, og en stor tak til Sofie for at ønske en “how-to-do-liste”.

Kh. Mike

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s