Opråb: Drop ADHD-medicin og kig på kosten

Vi bør holde op med at give den kokainlignende medicin Ritalin til børn med ADHD. Sådan lyder opfordringen fra professor Arne Astrup i kølvandet på en opsigtsvækkende undersøgelse af sammenhængen mellem ADHD og kost.

Af: Thomas Hoffmann, journalist

 

 

 

 

 

 

 

Tusindvis af danske børn får medicinen Ritalin mod lidelsen ADHD, fordi børnene har svært ved at koncentrere sig eller er hyperaktive.

Nu opfordrer en dansk professor til, at danske myndigheder overvejer at droppe anbefalingerne til medicinen, der er i familie med kokain.

Opråbet kommer i kølvandet på et stort hollandsk studium, som har vist, at hele 60 procent af en stor gruppe børn slap af med deres symptomer på ADHD ved at spise anderledes.

Politikere og myndigheder må reagere
»Dybest set kender ingen konsekvenserne af at påvirke et barns hjerne med stærk kemi i de år, hvor hjernen udvikler sig og er sårbar. Jeg ville i hvert fald nødig have, at mine egne børn blev sat i behandling med Ritalin, som har mange af de samme egenskaber som kokain og amfetamin.«

»Når der så pludselig dukker et harmløst alternativ op, som har meget markante virkninger, er det et wake-up-call om, at vi ikke skal køre videre i samme spor. Politikere og myndigheder bør spekulere over, om vi ikke skal gøre mere ved det her på forsøgsbasis,« siger Arne Astrup, professor, dr.med. og leder af Institut for Human Ernæring, LIFE, på Københavns Universitet.

Læs resten her: videnskab.dk


Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s