Dokumentarudsendelser booster din hjernekraft

Ifølge et studie fra 2009, så bliver vi klogere når vi rystes i vores virkelighedsopfattelse.

Teorien bag studiet, som understøttes af en række undersøgelser med probander, er grundlæggende den, at når vores virkelighedsopfattelse trues af noget, der fundamentalt ikke giver mening for os, så vil hjernen reagere ved at lede efter ny mening, som ofte ikke er relateret til selve truslen – og derfor stimulerer forvirrende og truende information os til at søge mening i efterfølgende opgaver. Når vi møder information, som vi ikke umiddelbart kan indordne i vore normale skemaer over virkeligheden, så bruger vi altså hjernen mere aktivt i andre ikke-relaterede og efterfølgende opgaver. (Link)

Tip: Hvis du er gået i stå med en opgave eller et projekt og ikke kan komme videre, så se en dokumentarfilm eller læs en surrealistisk bog – fx. Kafkas Processen eller en af Philip K. Dicks bøger.

Herunder har jeg samlet en lille perlerække af dokumentarudsendelser, som med sikkerhed vil ryste dig i din grundvold og give dig et kæmpe spark i din virkelighedsopfattelse – velkommen til Virkeligheden 2.0 😉

-Mike

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s