Link

Spil spillet og scor 12

MetroXpress har talt med en af forfatterne bag en ny bog om genvejen til 12-tallerne

Gymnasielærere er en flok bløde, venstreorienterede hyggetrolde i færøske striksweatre, som man bare skal tackle rigtigt, hvis man vil samle på 12-taller.

Det er en af de provokerende påstande i bogen ‘Spillet om karaktererne’, som to tidligere gymnasieelever og nu studerende ved CBS, har skrevet.

Læs mere her: Link

Spillets regler ifølge bogen ‘Spillet om karaktererne’ (link):

Virk aktiv og interesseret
Ræk hånden op, også selv om du måske ikke har lavet lektierne. Vær særligt aktiv lige op til, at der skal uddeles årskarakterer. Husk, at årskaraktererne tæller 70 procent, og det er langt lettere at manipulere dig til en god karakter i løbe af året, end det er ved en eksamen.

Prioritér benhårdt
Fokusér på de fag, der skal afsluttes. Læreren belønner dig ofte med en god karakter, så snart du begynder at tage dig sammen, så spild ikke krudtet i starten af 1.g, hvis faget først afsluttes i 3.g. Du kan også lige så godt udnytte den meget tid, der bruges på kedsommelige fremlægggelser til at lave lektier, eller måske have det sjovt på YouTube.

Brok dig
Lærerne har ikke meget tid til at vurdere dine opgaver, så det kan godt hjælpe at komme med den der: ‘Ahr, hvad skulle jeg have gjort bedre?’. Husk også at sige til læreren, at du skal bruge et godt gennemsnit til en videregående uddannelse, selv om det ikke passer. De bliver så glade, når elever har ambitioner.

Udnyt andre og nas løs
Lån og lad dig inspirere af andres guldkorn og viden om bestemte ting. For eksempel hvis der skal skrives stil, så tal med dem om, hvad der er vigtigt at fokusere på. Sæt dig sammen med dem, der kan noget, og brug lidt af det, de siger. Referér Politiken. Den elsker de fleste gymnasielærere.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s