Start skolen kl. 8.30 og giv eleverne et sundere liv

Ny undersøgelse bekræfter positive virkninger af forsinket skolestart

Et pilotstudie, gennemført på et privat gymnasium i USA, bekræfter, hvad mange har ment i årevis, nemlig at der er betydelige fordele ved, at lade elever møde lidt senere i skolen.

Judy Owens, søvnekspert på Hasbro Children’s Hospital, rapporterer, at en beskeden forsinkelse i mødetidspunkt om morgenen, på kun 30 minutter, er forbundet med betydelige forbedringer i unges årvågenhed, humør og helbred. Hendes resultater er netop blevet offentliggjort i juliudgaven af Archives of Pediatric Medicine. Utilstrækkelig søvn hos unge, altså mindre end ni timer per nat, er et kendt problem og en væsentlig bekymring for folkesundheden.

For at bevise fordelene ved en forsinket skolestart har Owens lavet et forsøg på et lille privat gymnasium på Rhode Island, med forsinket skolestart fra 08:00 til 8:30.

Undersøgelsen fandt, at der var en betydelig gennemsnitlig stigning i søvnens varighed hos elever, der deltog i eksperimentet (ca. 200 elever). Rapporten viser et drastisk fald i procent af elever, der følte, at de “sjældent/ aldrig” fik nok søvn.

Desuden bemærkede færre studerende, at være påvirket af træthed eller manglende motivation. Procentdelen af elever, som føler sig deprimerede faldt fra 66 procent til 45 procent. Ligeledes var der en betydelig reduktion i antallet af studerende, der konsulterede skolens sundhedspersonale i forbindelse med træthedssymptomer.

En særdeles vigtig konklusion er den, at lærerne indberettede 36 procent mindre fravær i første lektion.

Du kan bl.a. se Judy Owens forklare undersøgelsen og dens konklusioner her: link/kilde

Citat: We are not candy-coated biological pellets rattling around in a social world independent of our biological world – Anne Harrington, “Getting under the skin”

Mike

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s