Undgå rødt tøj til eksamen II – og så måske alligevel ikke?

Ifølge en undersøgelse publiceret i ‘Journal of Personality and Social Psychology’, er mænd fra naturens side indrettet sådan, at de instinktivt reagerer med en slags neural “fyrværkeri” i hjernen, når de ser en kvinde i rødt tøj.

Det lyder måske lidt bizart det her, men her er hvad videnskab.dk skriver hertil:

Hos flere primater, blandt andet bavianer og chimpanser, rødmer hudområdet omkring hunnens kønsorgan i forbindelse med ægløsningen. Den røde farve sender et tydelig signal til hannen om, at det er tid til parring.

Tilsyneladende er mænd stadig genetisk programmeret til at reagere på dette signal, også selvom vi skriver 2010 og med jævne mellemrum flyver ud i rummet. Forskerne mener, at mænd tolker kvinder i rødt som værende en parringsparat hun!

Ifølge forskeren Daniela Niesta fra University of Rochester.:

»På det seksuelle område er mange af mænds præferencer og valg styret omtrent som hos dyrene. Det hele er ganske primitivt,«

“Mange vil nok reagere, på en så en-dimensionel og robot-agtig fremstilling af manden. At mænd skulle falde for kvinder baseret på hvilken farve, de har på, er i hvert fald næppe en særlig politisk korrekt påstand. Man mener altså, at det foregår helt ubevidst og naturgivet, uden at manden kan gøre hverken fra eller til. Selv hos den blødeste og mest empatisk indstillede mand, ligger primaten altså og lurer lige under overfladen, hvis man skal tro på undersøgelsen.” siger Espen Eggen i videnskab.dk

I en række forsøg, der skulle måle mænds villighed til at spendere penge på en kvinde de var på date med, delte forskerne mændene i to grupper. Hver gruppe fik til opgave at se på et billede af en kvinde og derefter vurdere, hvor mange penge de var villig til at spendere på hende, hvis de var på date. Kvinden var den samme hos begge grupper, men der var en væsentlig forskel på billederne. Hos den ene gruppe var kvinden i iført en blå bluse og hos den anden gruppe var den samme kvinde iført en rød bluse.

Hvem tror du var  mændene mest villig til at spendere penge på?

Du har gættet rigtigt.

De mænd som så på billedet af kvinden iført en rød bluse, spenderede væsentlig flere penge på deres date, end de mænd der så på kvinden i den blå bluse!

Så hvis du som kvinde har behov for, uvist af hvilken årsag, at booste din præstation til den mundtlige eksamen, og din lærer eller censor tilfældigvis er en mand, så kan du jo overveje, om ikke du skulle kravle i den røde bluse. Altså ingen regler uden undtagelser!

Link: http://videnskab.dk/content/dk/krop_sundhed/kvinder_i_rodt_tander_mand

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Undgå rødt tøj til eksamen II – og så måske alligevel ikke?

  1. A colleague referred me to your website. Thank you for the resources.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s